Γενικά ΝέαΔωρεές

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος είναι δίπλα μας από το 2005, και από το 2016 στηρίζει το Πρόγραμμα της Πρώιμης Παρέμβασης της Αμυμώνης για βρέφη και παιδιά έως 6 ετών με προβλήματα όρασης. Από το 2014 έως το 2019 υπήρξε αποκλειστικός χορηγός του προγράμματος, ενώ το 2020, με την υποστήριξή του Ιδρύματος δημιουργήθηκε το ενημερωτικό βίντεο animation για την Πρώιμη Παρέμβαση.

Φέτος, το ΙΣΝ στηρίζει το Πρόγραμμα της Πρώιμης Παρέμβασης μέσω της διαδικασίας matching fund, πολλαπλασιάζοντας τα οφέλη του προγράμματος και τον αριθμό των οικογενειών που λαμβάνουν τις υπηρεσίες του.

Το πρόγραμμα της Πρώιμης Παρέμβασης είναι ένα ολιστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που απευθύνεται σε βρέφη και παιδιά προσχολικής ηλικίας (0 – 6 ετών) με τύφλωση, χαμηλή όραση, ή κάποιο διαγνωσμένο πρόβλημα οπτικής αντίληψης.

Στόχος του Προγράμματος Πρώιμης Παρέμβασης είναι η κατά το μέγιστο δυνατό αξιοποίηση των δυνατοτήτων του παιδιού,  η στήριξη και η ευημερία της οικογένειας και η ενίσχυση του γονεϊκού ρόλου στην ανάπτυξη του παιδιού με προβλήματα όρασης.

Κάθε χρόνο υλοποιούνται περίπου 1.700 εκπαιδευτικές συνεδρίες και συνεδριες συμβουλευτικής, ενώ μέχρι σήμερα από τις υπηρεσίες της Πρώιμης Παρέμβασης έχουν άμεσα ωφεληθεί περισσότεροι από 450 γονείς, παιδιά και άμεσοι φροντιστές.

Ευχαριστούμε θερμά το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος που είναι δίπλα μας σε κάθε μικρό ή μεγάλο μας βήμα, το οποίο μας φέρνει πιο κοντά στο όραμά μας!