Δράσεις & εκδηλώσειςΤα Νέα της Αμυμώνης

Το Πρόγραμμα της Πρώιμης Παρέμβασης του Συλλόγου  ΑΜΥΜΩΝΗ,
συμμετείχε στο 7ο  Ευρωπαϊκό Συνέδριο για την Ψυχολογία και την Αναπηρία Όρασης
του Ευρωπαϊκού δικτύου Ψυχολόγων και σχετιζόμενων επαγγελματιών που εργάζονται στο χώρο της εκπαίδευσης και αποκατάστασης για άτομα με προβλήματα όρασης (ENPVI),
μέλος του δικτύου ICEVI-Europe.

Το συνέδριο διοργανώθηκε από το ICEVI-Europe σε συνεργασία με το ΚΕΑΤ και διενεργήθηκε στο Mediterranean Hotel της Θεσσαλονίκης, στις 1 & 2 Νοέμβριου με θέμα:

‘Diversity in many ways’

«Διαφορετικότητα με πολλούς τρόπους»

όπου  συμμετείχαν ψυχολόγοι και επαγγελματίες από όλη την Ευρώπη.

Το Σύλλογο ΑΜΥΜΩΝΗ εκπροσώπησαν οι ψυχολόγοι και εκπαιδευτές της Πρώιμης Παρέμβασης, Ιωάννα Βονικάκη και Ευαγγέλια Τουμαζάνη.

Πιο συγκεκριμένα, η ψυχολόγος Ιωάννα Βονικάκη έκανε παρουσίαση με θέμα:

«Προσεγγίζοντας την Ελληνική περιφέρεια σε μια εποχή οικονομικής κρίσης. Ένα πιλοτικό πρόγραμμα για τη στήριξη των οικογενειών και εκπαιδευτών Παιδιών με προβλήματα όρασης στην Επαρχία: Παρουσίαση Case study.»

(‘Reaching out to the Greek province in an era of financial crisis. A preliminary program for support of families and educators of VI Children in the Greek Province: A case report study’).

 

Μέσα από την ανάλυση ενός ενδεικτικού περιστατικού επιχειρήθηκε η  παρουσίαση της μεταφοράς του Προγράμματος της Πρώιμης Παρέμβασης από την Αττική στην περιφέρεια με συνδυασμό δια ζώσης επισκέψεων και συναντήσεων μέσω τηλεδιάσκεψης.

Η ΑΜΥΜΩΝΗ και το Πρόγραμμα της Πρώιμης Παρέμβασης υπήρξε ο μόνος ελληνικός φορέας με παρουσία μεταξύ των ομιλητών, ενώ η περιπτωσιολογική μελέτη προσέλκυσε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των συναδέλφων και στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία.

 

Το πρόγραμμα της Πρώιμης Παρέμβασης, όπως και το συγκεκριμένο ταξίδι, χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.