Δράσεις & εκδηλώσειςΤα Νέα της Αμυμώνης

Τη Δευτέρα 13 Μαΐου, οι εργαζόμενοι του Προγράμματος της Πρώιμης Παρέμβασης, είχαν τη χαρά και την τιμή να ζήσουν μια μέρα με την κα Μarina Strothmann σε ένα Εργαστήρι εμβάθυνσης των Αρχών και της Φιλοσοφίας του Προγράμματος. Έγιναν συζητήσεις, ανταλλαγή εμπειριών, συναισθημάτων και προβληματισμών, καθώς επίσης και δραματοποιημένες παρουσιάσεις επάνω στις μεθόδους προσέγγισης των οικογενειών.

Η κα Strothmann, αποτελεί πάντα πηγή γνώσης, υποστήριξης αλλά και έμπνευσης για την ομάδα μας. Είμαστε πολύ τυχεροί στην Αμυμώνη που εδώ και χρόνια, είναι στην “οικογένεια” μας!

Η Marina Strothmann είναι νευροψυχολόγος. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Γερμανία.
Σπούδασε παιδαγωγικά και Ψυχολογία-Νευροψυχολογία στα Πανεπιστήμια Μονάχου και Βίτσμπουργκ (Wuerzburg).
Από τον Ιανουάριο 1979 έως το Νοέμβριο 2013 (όταν και συνταξιοδοτήθηκε) δούλεψε στο Blindeninstitut του Μονάχου στη Γερμανία. Από το 1985 ήταν η Διευθύντρια του προγράμματος Πρώιμης Παρέμβασης στο σχολείο αυτό. Έχει αναλάβει και πραγματοποιήσει σειρά εκπαιδεύσεων για την Πρώιμη Παρέμβαση σε χώρες της Ευρώπης και αλλού.
Έχει γράψει άρθρα για επιστημονικά περιοδικά, βιβλία καθώς και για πλήθος συνεδρίων. Συμμετείχε ενεργά σε έρευνες ή/και σε μελέτες για εργαλεία αξιολόγησης και εκπαίδευσης παιδιών με χαμηλή όραση και πρόσθετες αναπηρίες.