Δράσεις & εκδηλώσειςΤα Νέα της Αμυμώνης

Δυναμικά ξεκίνησε η εκπαιδευτική χρονιά στην Αμυμώνη, καθώς τη Δευτέρα 3/9/2018, παραμονή της έναρξης λειτουργίας του εκπαιδευτικού προγράμματος με τα παιδιά, πραγματοποιήθηκε βιωματική εκπαίδευση κινητικότητας και προσανατολισμού για το προσωπικό του Προγράμματος Κέντρου Ημέρας «Ίριδα».

20 εργαζόμενοι της «Ίριδας», μεταξύ των οποίων εκπαιδευτές, θεραπευτές και μέλη διοικητικού προσωπικού, παρακολούθησαν την εκπαίδευση και είχαν την ευκαιρία να ευαισθητοποιηθούν, να ανταλλάξουν απόψεις και πρακτικές και να λύσουν απορίες σχετικά με τις ανάγκες των εκπαιδευόμενων του Κέντρου.

Η βιωματική εκπαίδευση περιελάμβανε:

  • Πρακτική εφαρμογή στην καθοδήγηση τυφλών ατόμων (Τεχνική Βλέποντα Οδηγού)
  • Προσομοίωση διαδρομής με σχολικό λεωφορείο
  • Προσομοίωση διαδρομής με κλειστά μάτια, χρησιμοποιώντας αμαξίδιο

 

 

Την εκπαίδευση διεξήγαγε η κα Χριστιάνα Ζώτου, Υπεύθυνη Συντονισμού της Αμυμώνης και εκπαιδεύτρια Κινητικότητας & Προσανατολισμού, προετοιμάζοντας το προσωπικό να αγκαλιάσει πιο ζεστά το σκοπό της Αμυμώνης, το οποίο δεν είναι άλλο από την όσο δυνατόν πιο αυτόνομη και αξιοπρεπή διαβίωση των παιδιών και ενηλίκων με προβλήματα όρασης και πολλαπλές αναπηρίες.

Το Πρόγραμμα «Ίριδα» απευθύνεται σε παιδιά και ενήλικες 6 έως 45 ετών με τις προαναφερόμενες αναπηρίες και τις οικογένειές τους.
Σκοπός του Κέντρου είναι η καλλιέργεια δεξιοτήτων καθημερινής ζωής.

Έργο των υπηρεσιών του Κέντρου είναι η παροχή ολοκληρωμένης εκπαίδευσης στους εκπαιδευόμενους, μέσω της δόμησης του ημερήσιου προγράμματός τους, συμπεριλαμβανομένων και εξωτερικών δραστηριοτήτων κοινωνικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα. Στο Κέντρο «Ίριδα» λειτουργούν σε καθημερινή βάση κοινωνική και ψυχολογική υπηρεσία, υποστηρίζοντας τους εκπαιδευόμενους και συνδράμοντας με συμβουλευτική καθοδήγηση τις οικογένειές τους.