Γενικά ΝέαΔράσεις

Τα Ονειρέματα τραγουδούν στις 20 Απριλίου!

 


Ο Τομέας Μουσικοθεραπείας του Ωδείου «Φίλιππος Νάκας»
διοργανώνει «Εκδήλωση για τη Μουσικοθεραπεία
και την Κοινωνική Μουσικοθεραπεία»
.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 20 Απριλίου 2018, ώρα 19.00, στην Αίθουσα Συναυλιών του Ωδείου Φίλιππος Νάκας (Ιπποκράτους 41, Αθήνα, τηλ. 210 3634000) με ελεύθερη είσοδο.

 

Μουσικό Σύνολο «Ονειρέματα»
Τραγουδούν: Μαρία Πόθου, Μαριαλένα Θεοφανίδη και Καλλιώ Μαρτυρίδου
Πιάνο: Πελίνα Ευαγγέλου
Φλάουτο: Κωνσταντίνα Βεντούρη-Ρούσσου
Βιολοντσέλο: Σίλια Τζουμάνη
Υπεύθυνος ήχου: Γιώργος Παπαγεωργίου

 

Κύρια μέλη του μουσικού συνόλου «Ονειρέματα» είναι η Μαρία, η Μαριαλένα και η Καλλιώ, τρία νέα κορίτσια με υπέροχες φωνές, εκπαιδευόμενες στο Κέντρο Ημέρας του Πανελληνίου Συλλόγου Γονέων και Φίλων Aτόμων με Προβλήματα Όρασης και Πρόσθετες Αναπηρίες «Aμυμώνη», στο Ελληνικό Αττικής.

Τα “Ονειρέματα” δημιουργήθηκαν το 2009 από τη μουσικοθεραπεύτρια Πελίνα Ευαγγέλου στο Κέντρο Ημέρας της Αμυμώνης, ως έργο Κοινωνικής Μουσικοθεραπείας, με κύριο στόχο την κοινωνική ένταξη ευπαθών ομάδων και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τους.

Από το 2009 έως σήμερα τα «Ονειρέματα» έχουν πραγματοποιήσει πάνω από 35 Συναυλίες Κοινωνικής Μουσικοθεραπείας. Το πρόγραμμά τους περιλαμβάνει τραγούδια των: Μ.Χατζιδάκι, Δ.Σαββόπουλου, Μ.Λοΐζου, Π.Ευαγγέλου κ.α., καθώς και τραγούδια σε στίχους των τριών κοριτσιών τα οποία δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο των συνεδριών μουσικοθεραπείας. Το μουσικό σχήμα πλαισιώνουν αφιλοκερδώς εξαιρετικοί επαγγελματίες μουσικοί και ηχολήπτες.

Στη συναυλία θα συμμετέχει επίσης:
Παναγιώτης Παπαπανάγου: «Special Pianist» στο Ινστιτούτο Μουσικοθεραπείας και Κοινωνικής Μουσικοθεραπείας της Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ», εκπαιδευόμενος στο ΕΕΕΕΚ μαθητών με προβλήματα όρασης και πολλαπλές αναπηρίες

Πριν τη συναυλία θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα:
«Η συμβολή της Μουσικοθεραπείας και της Κοινωνικής Μουσικοθεραπείας στην ψυχική υγεία, την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και την κοινωνική ένταξη ατόμων με ήπιες ή σοβαρότερες δυσκολίες και αναπηρίες»

όπως επίσης θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ : «Όταν αρχίζει το τραγούδι»
(Α’ βραβείο Φεστιβάλ Δράμας 2014, διάρκειας 8’ , Σκηνοθεσία: Γιάννης Πόθος, Μουσική σύνθεση: Πελίνα Ευαγγέλου)

Επιμέλεια εκδήλωσης: Πελίνα Ευαγγέλου, μουσικοθεραπεύτρια, Ιδρυτικό μέλος του Ελληνικού Συλλόγου Πτυχιούχων Επαγγελματιών Μουσικοθεραπευτών, Μουσικοθεραπεύτρια στο Κέντρο Ημέρας του Πανελληνίου Συλλόγου «Aμυμώνη» (από το 2006), Υπεύθυνη του Τομέα Μουσικοθεραπείας του Ωδείου Φίλιππος Νάκας (από το 2012), Επιστημονική Υπεύθυνη του Ινστιτούτου Μουσικοθεραπείας και Κοινωνικής Μουσικοθεραπείας, τη νέα δομή της Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ», Μουσικοθεραπεύτρια στο Κέντρο Ημέρας του Σωματείου Γονέων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρίες «Ερμής», Υπεύθυνη του Τομέα Μουσικοθεραπείας του Θουκυδίδειου Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού Αλίμου, Δημιουργός του μουσικού συνόλου «Ονειρέματα»