ΣυνεργασίεςΤα Νέα της Αμυμώνης

Με την πολύτιμη πείρα τους, μάς βοήθησαν να στήσουμε την «Αμυμώνη». Είμαστε 22 χρόνια φίλοι και συνεργάτες, έχουμε ανταλλάξει επισκέψεις, είναι κάθε φορά μεγάλη η χαρά μας να τους υποδεχόμαστε στο «σπίτι» μας.

Έντεκα άτομα από το Ιατροπαιδαγωγικό Ινστιτούτο Γαλλίας «La PéSAM_9205pinière», που εδρεύει στη Λιλ, 5 εκπαιδευόμενοι και 6 συνοδοί, επισκέφθηκαν την Αθήνα πρόσφατα. Φιλοξενήθηκαν στην «Πολίχνη», το σπίτι του Συλλόγου μας στο Χαλάνδρι, που εκπαιδεύει τα παιδιά και άτομα με προβλήματα όρασης και πρόσθετες αναπηρίες, στην αυτόνομη διαβίωση.

Τους υποδεχθήκαμε στις κεντρικές μας εγκαταστάσεις στο Ελληνικό, στην πρώην Αμερικανική Βάση, κουβεντιάσαμε, και μαζί περάσαμε δημιουργικά στο Εργαστήριο Ανακύκλωσης της «Ίριδας», του ημερήσιου Κέντρου μας (Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας). Γευματίσαμε, στο άλλο μας σπίτι, στο Πικέρμι, τη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Λίλιαν Βουδούρη», επισκεφθήκαμε το Σούνιο και περάσαμε ανεπανάληπτα στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος». Εκεί, οι επισκέπτες μας από τη Γαλλία μαζί με παιδιά που παρακολουθούν τα προγράμματα της Ίριδας στην Ελλάδα… άγγιξαν το ΚΠΙΣΝ! Πέτρα, μέταλλο, υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί στο σκέλος της παιδικής βιβλιοθήκης, όλα τα έφεραν οι πρόθυμες και άριστα κατηρτισμένες κοπέλες από το Τμήμα Ξεναγήσεων του SNFCC, για να τα νιώσουν με την αφή τους τα παιδιά της Αμυμώνης και του «La Pépinière». Κατόπιν, ξεναγήθηκαν στο Πάρκο, άκουσαν και έπαιξαν μουσική στα ειδικά σχεδιασμένα υπαίθρια παιχνίδια και χόρτασαν ήλιο.