Με αφορμή τη συμμετοχή μας στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ και την ολοκλήρωση των ταξιδιών μας στη GAPAS Institut Médico Educatif ‘La Pépinière’, pour enfants, adolescents et jeunes adultes déficients visuels multihandicapés (Ιατρικό και Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο ‘La Pépinière’ για παιδιά, εφήβους και νέους με προβλήματα όρασης και πρόσθετες αναπηρίες),στη Λιλ της Γαλλίας, έχουμε τη χαρά να σας προσκαλέσουμε να παρευρεθείτε στην Τελική Εκδήλωση διάδοσης αποτελεσμάτων του προγράμματος ERASMUS+ με τίτλο: «Εκπαίδευση εκπαιδευτών ατόμων με τυφλότητα και λοιπές αναπηρίες» και  θέμα «Παρουσίαση των αποτελεσμάτων της εμπειρίας μας στο εξειδικευμένο κέντρο για τυφλά πολυανάπηρα άτομα ‘La Pépinière’» την Πέμπτη 13/07/2017  για να μοιραστούμε μαζί σας την εμπειρία μας αυτή και να σας μεταφέρουμε κάποιες από τις χρήσιμες γνώσεις και πληροφορίες που αποκομίσαμε.

Το πρόγραμμα της Εκδήλωσης θα χωριστεί σε 4 ενότητες:

Α) Σύντομη παρουσίαση της ΑΜΥΜΩΝΗΣ & του προγράμματος ERASMUS+

Β) Παρουσίαση του Φορέα Υποδοχής (La Pépinière), της εμπειρίας μας από τη συμμετοχή μας στο πρόγραμμα και των αποτελεσμάτων/αντίκτυπου για τους Συμμετέχοντες, τον Φορέα Αποστολής (Αμυμώνη) και τις Ομάδες-στόχο.

Γ) Βιωματικά εργαστήρια προσομοίωσης στην τυφλότητα σε 3 άξονες (κινητικότητα & προσανατολισμός, αναγνώριση αντικειμένων, φαγητό).

Δ) Συζήτηση, ανταλλαγή απόψεων, καινοτόμων ιδεών, μοίρασμα εμπειριών. Κλείσιμο της Εκδήλωσης.

Η συνάντηση αυτή θα λάβει χώρα την Πέμπτη 13/7/2107 στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου, Λεωφ. Βουλιαγμένης, Πρώην Αμερικανική Βάση, Ελληνικό από τις 17:00 έως τις 20:00.

Παρακαλούμε, αν ενδιαφέρεστε να συμμετέχετε, ενημερώστε μας έως την Δευτέρα 10/07/2017 για να κανονίσουμε τα υλικά και τις ομάδες μας.

Θα χρειαστεί να έχετε μαζί ένα μαντήλι για να καλυφθούν τα μάτια σας, για τις δραστηριότητες προσομοίωσης.

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαιτέρως.

 

prosklisi-erasmus+