Δράσεις & εκδηλώσειςΤα Νέα της Αμυμώνης

Στη σημερινή εποχή το άθλημα της κολύμβησης συμπεριλαμβάνεται στα πιο αγαπητά αγωνίσματα. Ως μέσο ψυχαγωγίας συναντάται μεταξύ των πρώτων δραστηριοτήτων που δοκίμασε ο άνθρωπος επάνω στη γη, ενώ ως οργανωμένο άθλημα είναι επινόηση των νεότερων χρόνων.

Έχει αποδειχθεί δε, από επιστημονικές μελέτες, ότι εμπεριέχει πολλά οφέλη για την υγεία. Πόσο μάλλον για τα παιδιά! Σε γενικές γραμμές η κολύμβηση ενισχύει το σκελετικό και το καρδιαγγειακό σύστημα και δυναμώνει το ανοσοποιητικό, ενώ παράλληλα βελτιώνει τη μυϊκή δύναμη και προκαλεί ελαστικότητα στους μύες. Στα οφέλη της συμπεριλαμβάνονται και πολλά ψυχικά οφέλη, όπως εκτόνωση του άγχους.

Είμαστε λοιπόν πολύ χαρούμενοι που συνεχίζουμε να μπορούμε να εμπλουτίζουμε το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα με αυτή την επιπλέον δραστηριότητα!

Όπως εδώ και χρόνια, έτσι και  φέτος, από τον Ιανουάριο ο Δήμος Γλυφάδας μας παραχωρεί τη μικρή πισίνα του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Γλυφάδας για μια ώρα την εβδομάδα. Ένα ραντεβού, στο οποίο είμαστε πάντα συνεπείς.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από τον εκπαιδευτή γυμναστή του Κέντρου Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας «Ίριδα» σε συνεργασία με εξωτερικό ναυαγοσώστη. Κατά τη διάρκεια του εφαρμόζονται διαφορετικές ασκήσεις μέσα στο νερό, ανάλογα με την ιδιαιτερότητα του κάθε παιδιού. Προσβλέπουμε λοιπόν, στα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα!