Δράσεις & εκδηλώσειςΤα Νέα της Αμυμώνης

Η «Εκδήλωση για τη Μουσικοθεραπεία και την Κοινωνική Μουσικοθεραπεία» πραγματοποιήθηκε στις 20 Απριλίου στην Αίθουσα Συναυλιών του Ωδείου Φίλιππος Νάκας.

Η εκδήλωση περιλάμβανε συναυλία από το μουσικό σύνολο «Ονειρέματα», που αναδύθηκε και αναδείχθηκε στους κόλπους της Αμυμώνης, από τη μουσικοθεραπεύτρια Πελίνα Ευαγγέλου και τις εκπαιδευόμενες Μαρία Πόθου, Μαριαλένα Θεοφανίδη και Καλλιώ Μαρτυρίδου, τρία νέα κορίτσια με υπέροχες φωνές.

 

 

Τα «Ονειρέματα» δημιουργήθηκαν το 2009 με κύριο στόχο την κοινωνική ένταξη ευπαθών ομάδων και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τους και έχουν πραγματοποιήσει έως σήμερα πάνω από 35 Συναυλίες Κοινωνικής Μουσικοθεραπείας. Το μουσικό σχήμα πλαισιώνουν αφιλοκερδώς εξαιρετικοί επαγγελματίες μουσικοί και ηχολήπτες.

 

Το πρόγραμμα περιλάμβανε ομιλία της μουσικοθεραπεύτριας Πελίνας Ευαγγέλου με θέμα «Η συμβολή της Μουσικοθεραπείας και της Κοινωνικής Μουσικοθεραπείας στην ψυχική υγεία, την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και την κοινωνική ένταξη ατόμων με ήπιες ή σοβαρότερες δυσκολίες και αναπηρίες»  και προβολή του ντοκιμαντέρ «Όταν αρχίζει το τραγούδι» (Α’ βραβείο Φεστιβάλ Δράμας 2014, διάρκειας 8’ , Σκηνοθεσία: Γιάννης Πόθος)