Δράσεις & εκδηλώσειςΤα Νέα της Αμυμώνης

Στις 24 Μαΐου 2018, η Αμυμώνη είχε τη χαρά να παρευρεθεί στην πρώτη δημόσια συζήτηση για το ρόλο των Κοινωφελών Ιδρυμάτων στην Ελλάδα του σήμερα, η οποία πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο “Theo Angelopoulos” του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Ίδρυμα Μποδοσάκη σε συνεργασία με τον ανεξάρτητο, μη κερδοσκοπικό οργανισμό «διαΝΕΟσις». Αφορμή στάθηκε η νέα έρευνα του «διαΝΕΟσις»

«Κοινωνία των Πολιτών και Φιλανθρωπία στην Ελλάδα»

 

η οποία εκπονήθηκε από τη Μονάδα Ερευνών Κοινής Γνώμης ΕΠΙ ΠΑΜΑΚ τον Ιανουάριο του 2018. Η έρευνα χαρτογραφεί τις απόψεις των Ελλήνων σε μια σειρά από θέματα που σχετίζονται με τον ρόλο της Κοινωνίας των Πολιτών και της φιλανθρωπίας στην Ελλάδα.

Μετά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της από τον κ. Θοδωρή Γεωργακόπουλο, Διευθυντή Περιεχομένου του «διαΝΕΟσις», τη γαλλική εμπειρία της από το Παρατηρητήριο για τη Φιλανθρωπία, μετέφερε η κα. Laurence de Nervaux, εκ μέρους του Fondation de France για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό.

 

Στο πάνελ συζήτησης συμμετείχαν εκπρόσωποι από τα Ιδρύματα Σταύρος Νιάρχος, Λάτση και Μποδοσάκη, τις ΜΚΟ «ΕΛΙΖΑ» και «SciCo» και το Πανεπιστήμιο Πειραιά.

 

Πρόκειται για μία εξαιρετική πρωτοβουλία που ανοίγει το διάλογο μεταξύ των Ιδρυμάτων και της Κοινωνίας των Πολιτών με πολύ ενδιαφέρουσες θέσεις, όπως επίσης επιτρέπει τη μεταφορά καλών πρακτικών από τη Γαλλία. Αυτό που ιδιαίτερα τονίστηκε, είναι ο σημαντικός ρόλος του ενεργού πολίτη και πώς ο ίδιος διαμορφώνεται ως ενεργός βάσει της παιδείας του. Ευχόμαστε αυτή η συζήτηση να αποτελέσει την πρώτη από τις πολλές, καθώς αποδείχθηκε ουσιαστική και αποτέλεσε πόλο προβληματισμού για μία βελτιωμένη κοινωνία του αύριο.

Δείτε περισσότερα για την έρευνα εδώ