Δράσεις & εκδηλώσειςΤα Νέα της Αμυμώνης

Η Παιδική Χαρά της Αμυμώνης άνοιξε τις πόρτες της!

 

 

Το 2016 ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Προβλήματα Όρασης και Πρόσθετες Αναπηρίες «Αμυμώνη», οραματίστηκε μία παιδική χαρά που θα μπορούν να παίζουν και να χαίρονται όλα τα παιδιά, συμπεριλαμβανομένων και των παιδιών που εκπαιδεύει και βοηθά 25 χρόνια τώρα:

Παιδιά με μερική ή ολική οπτική αναπηρία που επιπλέον μπορεί να έχουν νοητική στέρηση, αυτισμό, σύνδρομα, κινητική αναπηρία, εγκεφαλική παράλυση, προβλήματα ακοής, επιληψία, νευρολογικές ή ψυχιατρικές διαταραχές.

 

 

 

Έτσι, το Δεκέμβριο 2016 ξεκίνησε καμπάνια crowdfunding με τη στήριξη του Act4Greece, για την κατασκευή της πρώτης

Πρότυπης Παιδικής Χαράς για παιδιά με Προβλήματα Όρασης και Πρόσθετες Αναπηρίες

 

Η καμπάνια στέφθηκε με επιτυχία, ξεπερνώντας ακόμα και τις αρχικές προσδοκίες μας, με την υποστήριξη του κόσμου και των φίλων της Αμυμώνης!

Σήμερα, δύο χρόνια μετά, είμαστε περήφανοι, που επιτέλους αυτό το έργο πραγματοποιήθηκε!

 

Η πρότυπη αυτή παιδική χαρά έχει ανοίξει τις πύλες της, στις εγκαταστάσεις μας στο Ελληνικό (πρώην Αμερικάνικη βάση) και περιμένει όχι μόνο τα παιδιά της Αμυμώνης, αλλά και τα παιδιά όλου του κόσμου, καθώς κάθε παιδί έχει δικαίωμα στο παιχνίδι!

Κατασκευασμένη με ειδικές προδιαγραφές, αποτελεί ένα περιβάλλον ασφαλές και προσεχτικά μελετημένο, εξουδετερώνοντας οποιαδήποτε αίσθηση περιθωριοποίησης και αποκλεισμού για τα παιδιά μας, το οποίο δίνει τη δυνατότητα εφαρμογής προγραμμάτων κοινωνικής ένταξης, συναισθηματικής ανάπτυξης και καλλιέργειας βασικών δεξιοτήτων.

Επιπλέον, το παιχνίδι στην παιδική χαρά ενισχύει τις κινητικές δεξιότητες, την αυτοπεποίθηση και την ανεξαρτησία, εμπεριέχοντας κι άλλες ευεργετικές ιδιότητες που οδηγούν στην ψυχοσωματική κι αισθητηριακή ανάπτυξη των παιδιών.

 

Είμαστε βαθιά ευγνώμονες για την έμπρακτη στήριξη και την αυταπόδεικτη εμπλοκή του κόσμου στην υλοποίηση αυτού του έργου, κι ευχαριστούμε πολύ όλους όσοι βοηθήσατε να γίνει πραγματικότητα.

Σας περιμένουμε να παίξουμε και να τη χαρούμε όλοι μαζί!

Την κατασκευή της ολοκλήρωσε η περίφραξη της, μία ευγενική χορηγία της
Lamda Development.

Την ταμπέλα της επιμελήθηκε, κατασκεύασε και πρόσφερε στην Αμυμώνη η
MDA Print Solutions.