Γενικά Νέα

Η Χριστιάνα Ζώτου, υπεύθυνη Συντονισμού της Αμυμώνης, ήταν προσκεκλημένη της Αθηνάς Γιόγιακα στην εκπομπή «Προσφέρω», που θα μεταδόθηκε το Σάββατο 2 Ιανουαρίου, στις 15:00, από το Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ και αναμεταδίδεται από τη Φωνή της Ελλάδας.

Μιλά για το έργο και τις δράσεις του Συλλόγου. Παρουσιάζει το πρόγραμμα «Πρώιμη Παρέμβαση» που βοηθά στην αξιολόγηση της λειτουργικής όρασης των παιδιών, τη διάγνωση των αναγκών τους και την επιλογή του κατάλληλου εκπαιδευτικού πλαισίου, καθώς και το Κέντρο Ίριδα που με τα ημερήσια εξατομικευμένα προγράμματα ολοκληρωμένης εκπαίδευσης εστιάζει στην καλλιέργεια δεξιοτήτων καθημερινής ζωής των εκπαιδευόμενων. Επίσης, μιλά για το πρόγραμμα του Ξενώνα Πολίχνη και τη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Λίλιαν Βουδούρη», που μέσω των προγραμμάτων της συμβάλλει στην εκπαίδευση για την απόκτηση και διατήρηση δεξιοτήτων αλλά και στην ψυχαγωγία που είναι απαραίτητη και ουσιαστική για τη ζωή των εκπαιδευόμενων.

Ακόμη, μιλά για τη δράση «Παραμύθι χωρίς όρια», την ηλεκτρονική βιβλιοθήκη ακουστικών παραμυθιών που προσφέρει στα παιδιά με προβλήματα όρασης τη δυνατότητα να απολαύσουν αγαπημένα παραμύθια σε μία δραστηριότητα που έως τώρα στερούνταν λόγω έλλειψης κατάλληλα διαμορφωμένου υλικού και αναλύει τα σχέδια για τη δημιουργία μιας ψηφιακής βιβλιοθήκης παραμυθιών με 3D εικονογράφηση. Δεν παραλείπει να αναφερθεί στα προγράμματα μουσικοθεραπείας αλλά και στο μουσικό σχήμα της Αμυμώνης.

Επιμέλεια-παρουσίαση εκπομπής: Αθηνά Γιόγιακα