Γενικά ΝέαΠρογράμματα

Η τρίτη διακρατική συνάντηση για το έργο “ErISFaVIA- Early Intervention Services for Families with Children with Vision Impairment and Additional Disabilities”, του προγράμματος Erasmus+, Key Action 2, με συντονιστή φορέα το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και φορέα διαχείρισης το ΙΚΥ πραγματοποιήθηκε στο Μόναχο της Γερμανίας στις 8 Οκτωβρίου 2021.

Κατά τη διάρκεια της διακρατικής συνάντησης συζητήθηκαν τα θέματα που αφορούσαν στις δράσεις του έργου (ΙΟs) και οριστικοποιήθηκαν οι ημερομηνίες για την επόμενη δια ζώσης εκπαίδευση στο Malidom και την  επόμενη διακρατική συνάντηση στο Ζάγκρεμπ, Κροατία.

Στα πλαίσια του Transnational Meeting μας δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουμε τη γραφική πόλη του Μονάχου και να θαυμάσουμε γνωστά αξιοθέατα της πόλης όπως την εντυπωσιακή πλατεία Marienplatz και τους Αγγλικούς Κήπους. Επίσης επισκεφθήκαμε το επιβλητικό παλάτι Linderhof, χτισμένο στις βαυαρικές Άλπεις και γευτήκαμε την παραδοσιακή κουζίνα.

Η εμπειρία που αποκομίσαμε συνάδει με τους προσδοκώμενους στόχους που είχαμε θέσει πριν το ταξίδι. Η διασύνδεση μεταξύ των επαγγελματιών που εκπροσωπούσαν τους εταίρους στο έργο, η επαφή με το προσωπικό και τους ωφελούμενους του φορέα αποδοχής, καλλιέργησε πρόσφορο έδαφος για ανταλλαγή απόψεων, γνώσεων και καλών πρακτικών.

Αναμφισβήτητα η υλοποίηση τέτοιων προγραμμάτων πρέπει να ενισχύεται, μιας και τα εκπαιδευτικά οφέλη μέσω της ανταλλαγής καλών πρακτικών, αλλά και η επαφή με διαφορετικές κουλτούρες και νοοτροπίες μας εξελίσσουν επαγγελματικά και προσωπικά. Συνδράμουν στην πρόοδο των οργανισμών και του προσωπικού τους με ανεκτίμητα οφέλη στην εκπαίδευση και την ποιότητα ζωής των ατόμων που δέχονται τη φροντίδα τους.