Σας περιμένουμε όλους την  Παρασκευή 24 Νοεμβρίου στις 19.00 στην «Εκδήλωση για τη Μουσικοθεραπεία και την Κοινωνική Μουσικοθεραπεία»  που διεξάγεται με την ευκαιρία του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Μουσικοθεραπείας 2017, σε διοργάνωση του Δήμου Αλίμου και του Θουκιδίδειου Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού Αλίμου (Θ.Ο.Π.Α.Α.), στο Δημοτικό Θέατρο Αλίμου «Κάρολος Κουν», Υψηλάντου και Θησείου, Άλιμος. Η είσοδος είναι ελεύθερη. 

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με ομιλία της μουσικοθεραπεύτριας της Αμυμώνης, κ. Πελίνας Ευαγγέλου, με θέμα: «Η συμβολή της Μουσικοθεραπείας και της Κοινωνικής Μουσικοθεραπείας στην ψυχική υγεία, την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και την κοινωνική ένταξη ατόμων με ήπιες ή σοβαρότερες δυσκολίες και αναπηρίες». Θα ακολουθήσει η προβολή του ντοκιμαντέρ «Όταν αρχίζει το τραγούδι» (Α’ βραβείο Φεστιβάλ Δράμας 2014, διάρκεια 8’-Σκηνοθεσία: Γιάννης Πόθος, Μουσική: Πελίνα Ευαγγέλου).

 

Η εκδήλωση θα κλείσει με τη Συναυλία Κοινωνικής Μουσικοθεραπείας του μουσικού σχήματος «Ονειρέματα». Τραγουδούν οι εκπαιδευόμενες στο Κέντρο Ημέρας της Αμυμώνης: Μαρία Πόθου, Μαριαλένα Θεοφανίδη και Καλλιώ Μαρτυρίδου. Πιάνο-Διδασκαλία τραγουδιών-Δημιουργία μουσικού σχήματος-Υπεύθυνη εκδήλωσης: Πελίνα Ευαγγέλου. Συμμετέχει: ο «Special pianist”, Παναγιώτης Κωτούλας, επίσης εκπαιδευόμενος στο Κέντρο Ημέρας της Αμυμώνης. Φιλική συμμετοχή: Κωνσταντίνα Βεντούρη-Ρούσσου-φλάουτο, Ρία Αναστασίου-βιολοντσέλο, Παναγιώτης Μέγας- υπεύθυνος ήχου.

 

Πληροφορίες στο Link: http://www.thopaa.gr/ekdilosi-gia-ti-mousikotherapeia-kai-tin-koinoniki-mousikotherapeia/

 

Afisa Alimos 2017