Γενικά Νέα

Την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία βρεθήκαμε στο Σύλλογο γονέων ατόμων με διαταραχές όρασης και πρόσθετες αναπηρίες “Συζωή” στη Θεσσαλονίκη για την πρώτη επίσημη παρουσίαση της δράσης μας “Δίνοντας ζωή στις εικόνες”. Πρόκειται για την πρώτη ψηφιακή βιβλιοθήκη παραμυθιών με τρισδιάστατη εικονογράφηση, που υλοποιείται από την Αμυμώνη σε συνεργασία με την e-Nable Greece, με την επιχορήγηση και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού στο πλαίσιο του προγράμματος «Έργα και δράσεις ψηφιακού πολιτισμού 2021».

Στην εκδήλωση παρουσίασης παρευρεθηκαν οι εργαζόμενοι της Συζωής καθώς και εκπρόσωποι του ΚΕΑΤ Θεσσαλονίκης, που υποδέχθηκαν με μεγάλο ενθουσιασμό τη δράση μας, ενώ μετά το τέλος της παρουσίασης ακολούθησαν ασκήσεις προσομοίωσης.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής μας, είχαμε την ευκαιρία να περιηγηθούμε στις εγκαταστάσεις της Συζωής, να ανταλλάξουμε γνώσεις και καλές πρακτικές με το προσωπικό καθώς και να αλληλεπιδράσουμε με τους ωφελούμενους. Ο Σύλλογος “Συζωή” ιδρύθηκε το 2006 με την επωνυμία “Αμυμώνη – Σύλλογος Θεσσαλονίκης” και την καθοριστική συμβολή της Αμυμώνης στην ίδρυσή του, οι άνθρωποι της οποίας ενέπνευσαν, υποστήριξαν και καθοδήγησαν στα πρώτα του βήματα το Σύλλογο.

Ευχαριστούμε θερμά τη Γενική Διευθύντρια, κ. Ρένα Ράδου, και την Υπέυθυνη Συντονισμού κ. Κωνσταντίνα Νεοφωτίστου για τη θερμή υποδοχή και φιλοξενία!