Η Αμυμώνη, προσπαθώντας πάντα να συντάσσεται με τις ανάγκες της σύγχρονης κοινωνικής συνθήκης, ξεκινά Υπηρεσία Υποστήριξης οικογενειών & προσωπικού εκπαίδευσης παιδιών με προβλήματα όρασης 0-10 ετών από την επαρχία.

Στο πλαίσιο της λειτουργίας αυτής της Υπηρεσίας, το οποίο υλοποιείται από το πρόγραμμα Πρώιμης Παρέμβασης του συλλόγου μας, πραγματοποιήθηκε στις 29-31 Οκτωβρίου 2015 τριήμερο ταξίδι στην ευρύτερη περιοχή του Αιγίου, Πατρών και Αιτωλοακαρνανίας.

Σε αυτό το ταξίδι οι ψυχολόγοι-εκπαιδευτές του προγράμματος επισκέφτηκαν στο οικογενειακό περιβάλλον τους έξι οικογένειες παιδιών με προβλήματα όρασης με ή χωρίς πρόσθετες αναπηρίες.

Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων τα μέλη της ομάδας της Πρώιμης Παρέμβασης είχαν την ευκαιρία να αξιολογήσουν τις εκπαιδευτικές ανάγκες βρεφών και μικρών παιδιών με προβλήματα όρασης, καθώς και των οικογενειών τους και να τους ενημερώσουν για τις υπηρεσίες του προγράμματος.

Το πρόγραμμα «Υποστήριξη οικογενειών & προσωπικού εκπαίδευσης παιδιών με προβλήματα όρασης 0-10 ετών από την επαρχία» υλοποιείται από το πρόγραμμα Πρώιμης Παρέμβασης για παιδιά με προβλήματα όρασης του συλλόγου Αμυμώνη με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.