Γενικά ΝέαΔράσειςΕκπαίδευση

Η ΑΜΥΜΩΝΗ διοργανώνει Βιωματικό Σεμινάριο για τους εργαζόμενους, εθελοντές και φοιτητές πρακτικής άσκησης του Φορέα το Σάββατο 11/03/2017 από τις 10.00 έως τις 14.00 στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος ERASMUS+ της Βασικής Δράσης ΚΑ1/Μαθησιακή Κινητικότητα Ατόμων του τομέα Εκπαίδευσης Ενηλίκων που διαχειρίζεται το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών.

Ορμώμενοι από όσα είδαμε, νιώσαμε, σκεφτήκαμε και μας κινητοποίησαν στο πρόσφατο ταξίδι μας στη Λίλ της Γαλλίας και συγκεκριμένα στην G.A.P.A.S. INSTITUT MÉDICO EDUCATIF “LA PÉPINIÈRE”, POUR ENFANTS, ADOLESCENTS ET JEUNES ADULTES DÉFICIENTS VISUELS MULTIHANDICAPÉS (Ιατρικό και Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο LA PÉPINIÈRE για παιδιά, εφήβους και νέους με προβλήματα όρασης και πρόσθετες αναπηρίες) αποφασίσαμε να μοιραστούμε την εμπειρία μας αυτή και να προσπαθήσουμε να μεταφέρουμε στους εργαζόμενους, εθελοντές και φοιτητές πρακτικής άσκησης του Φορέα κάποιες από τις χρήσιμες γνώσεις και πληροφορίες που αποκομίσαμε εκεί μέσω, κυρίως,  βιωματικών εμπειριών.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα του Σαββάτου θα χωριστεί σε 4 ενότητες:

α) Περιγραφή και συζήτηση για όλα αυτά που ζήσαμε στη Γαλλία.

Β) Βιωματικά εργαστήρια προσομοίωσης στην τυφλότητα σε 3 άξονες (κινητικότητα & προσανατολισμός, καθημερινή ζωή, παιχνίδια).

Γ) Μεσημεριανό Γεύμα με κλειστά μάτια.

Δ) Συζήτηση και μοίρασμα εμπειριών.

Η συνάντηση αυτή θα πραγματοποιηθεί στο χώρο της Ίριδας στο Ελληνικό από τις 10.00  έως τις 14.00 για το προσωπικό της.

LogoIKY