Γενικά Νέα

Το EASPD γιόρτασε τα 25 χρόνια από την ίδρυσή του διοργανώνοντας ένα Διεθνές Επετειακό Συνέδριο στις 13-14 Οκτωβρίου 2021 στις Βρυξέλλες με θέμα την Τεχνολογία με επίκεντρο τον άνθρωπο για την ενδυνάμωση των ατόμων με αναπηρία.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, έλαβαν χώρα εξαιρετικά ενδιαφέροντα workshops και παρουσιάσεις εστιασμένες στις νέες τεχνολογίες και τη συμβολή τους στην ανεξάρτηση διαβίωση, την προσβασιμότητα και την υποστήριξη των ατόμων με αναπηρία. Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα ENTELIS+ για την προσβασιμότητα καθώς και το σχετικό εκπαιδευτικό υλικό, ενώ τα μέλη του Δικτύου Επικοινωνίας συμμετείχαν σε workshop για την αποτελεσματική επικοινωνία μετά την πανδημία. Φορείς από όλη την Ευρώπη είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν εμπειρίες, προβληματισμούς αλλά και καλές πρακτικές στην μετα-covid εποχή, με στόχο τη διαρκή βελτίωση των υπηρεσιών τους. 

Κατά τη διάρκεια του Dinner Gala έγινε η απονομή των Βραβείων Καινοτομίας σε φορείς και οργανισμούς που διακρίθηκαν για τη δράση τους σε επιμέρους τομείς. Με ιδιαίτερη συγκίνηση και ευγνωμοσύνη ευχαριστήσαμε για τη μακρά του πορεία και την αμέριστη στήριξή του, τον Luk Zelderloo, ιδρυτή και Γενικό Γραμματέα του EASPD, ο οποίος παρέδωσε τη σκυτάλη στη Maya Doneva, νυν Γενική Γραμματέα του EASPD.

Μετά το πέρας του Συνεδρίου έγινε μια σύντομη παρουσίαση του νεοσύστατου ελληνικού Δικτύου από την Αγάπη Παπαδάκη, Υπεύθυνη του Προγράμματος της Πρώιμης Παρέμβασης της Αμυμώνης και Μέλος Δ.Σ. του EASPD, η οποία έκλεισε με ένα ανοιχτό κάλεσμα για τη συμμετοχή όλων των φορέων στο Δίκτυο και την έμπρακτη υποστήριξη του Δικτύου από το EASPD.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, οι αποσκευές μας είναι γεμάτες γνώση, νέες εμπειρίες, συνεργασίες και προοπτικές. Ευχαριστούμε θερμά το EASPD που εδώ και 25 χρόνια είναι διπλα μας!

Τι είναι το EASPD

Το EASPD (European Association of Service Providers for Persons with Disabilities) είναι ένας μη κυβερνητικός και μη κερδοσκοπικός οργανισμός που προωθεί και προβάλλει δράσεις περισσότερων από 10.000 φορέων στην Ευρώπη, που παρέχουν κάθε είδους υπηρεσίες στα άτομα με αναπηρία. Ο βασικός στόχος του είναι να προωθήσει μέσω υπηρεσιών υψηλής ποιότητας την παροχή ίσων ευκαιριών για τα άτομα με αναπηρία, που στην Ευρώπη ξεπερνούν σε αριθμό τα 80 εκατομμύρια.