Κύρια μέλη του μουσικού συνόλου «Ονειρέματα» είναι η Μαρία Πόθου, η Μαριαλένα Θεοφανίδη και η Καλλιώ Μαρτυρίδου, τρία νέα κορίτσια με υπέροχες φωνές, εκπαιδευόμενες στο Κέντρο Ημέρας της Αμυμώνης. Τα “Ονειρέματα” δημιουργήθηκαν το 2009 από τη μουσικοθεραπεύτρια Πελίνα Ευαγγέλου στο Κέντρο Ημέρας της Αμυμώνης, ως έργο Κοινωνικής Μουσικοθεραπείας, με κύριους στόχους την κοινωνική ένταξη ευπαθών ομάδων και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τους. Έως σήμερα τα «Ονειρέματα» έχουν πραγματοποιήσει πάνω από 40 Συναυλίες Κοινωνικής Μουσικοθεραπείας. Το πρόγραμμά τους περιλαμβάνει τραγούδια των: Μ.Χατζιδάκι, Δ.Σαββόπουλου, Μ.Λοΐζου, Π.Ευαγγέλου κ.α.. Το μουσικό σύνολο πλαισιώνουν εξαιρετικοί επαγγελματίες μουσικοί.

Τα  «Ονειρέματα» μας προσκαλούν να δούμε και να νιώσουμε πως κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και πως ανεξάρτητα από τη νοητική ή σωματική του κατάσταση και υγεία, ο ψυχικός του κόσμος, τα χαρίσματα και οι ιδιαίτερες δημιουργικές του ικανότητες τον κάνουν ξεχωριστό και σημαντικό.

Συναυλίες και μουσικές εμφανίσεις Κοινωνικής Μουσικοθεραπείας που έχουν πραγματοποιήσει τα «Ονειρέματα» (2009-2019):  στην τελετή έναρξης του 5ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου 2018 της International Association for the Scientific Study of Intellectual and Developmental Disabilities-IASSIDD, με τίτλο «Diversity and Belonging: Celebrating difference» στη Μεγάλη Αίθουσα Τελετών του Κτιρίου Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο 1ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Τέχνης για την Ψυχική Υγεία που διοργάνωσε η  «ΕΔΡΑ» στο Θέατρο της Σχολής Καλών Τεχνών,  στο 1ο Φεστιβάλ Φορέων Ειδικής Εκπαίδευσης στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, στην αίθουσα συναυλιών του Ωδείου Φίλιππος Νάκας με την ευγενική συμμετοχή της κ.Έλλης Πασπαλά, στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, στο 31ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας, σε Φεστιβάλ Τέχνης στον Πολυχώρο του Δήμου Αθηναίων «Άννα-Μαρία Καλουτά», στο Φεστιβάλ Artability που διοργάνωσε η Πόρτα Ανοιχτή, στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Αγίας Παρασκευής, σε Δημόσια Δημοτικά Σχολεία στη Ραφήνα και στο Πικέρμι, σε Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο στο ξενοδοχείο Athens Plaza, στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, σε μεγάλη συναυλία στο ΨΝΑ στο Δαφνί με τη συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών, στο Δημοτικό Θέατρο Αλίμου «Κάρολος Κουν» κ.α.

Το μουσικό σύνολο και η θετική επίδραση της μουσικοθεραπείας στη ζωή των κοριτσιών, ενέπνευσε τον νέο σκηνοθέτη Γιάννη Πόθο, αδελφό μιάς εκ των μελών του σχήματος, της Μαρίας, ο οποίος δημιούργησε ένα ντοκιμαντέρ (διάρκειας 8 λεπτών) με πρωταγωνίστρια την αδελφή του και με θέμα την Κοινωνική Μουσικοθεραπεία. Η ταινία έχει τίτλο: «Όταν αρχίζει το τραγούδι». Στη διάρκεια της ταινίας η Μαρία Πόθου ερμηνεύει το ομώνυμο τραγούδι, το οποίο δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της μουσικοθεραπείας με την κ.Ευαγγέλου και τον εκπαιδευόμενο της Αμυμώνης, Αντώνη (Στίχοι: Αντώνης Κωτάκης, Μουσική: Πελίνα Ευαγγέλου). Το 2014 το «Όταν αρχίζει το τραγούδι» πήρε το βραβείο ντοκιμαντέρ στο  Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους στη Δράμα και το 2015 πήρε το βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ σε φεστιβάλ ταινιών στα Άδανα της Τουρκίας. Επίσης, προβλήθηκε με επιτυχία στα Διεθνή Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης, του Los Angeles και του Montenegro, στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας (στις Νύχτες Πρεμιέρας) και σε άλλα Φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Δείτε το βραβευμένο ντοκιμαντέρ «Όταν αρχίζει το τραγούδι»/”When a song begins” στο link: https://vimeo.com/93350540

Φωτογραφικό υλικό
Video

«Ονειρέματα» και Έλλη Πασπαλά- Τ’ αστέρι του βοριά, Έλα σε ‘μένα, Ωδείο Φίλιππος Νάκας, 11-11-2015

«Ονειρέματα» – Εγώ μιλάω για δύναμη, Κτίριο Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών , 17-7-2018

«Ονειρέματα»- Όταν αρχίζει το τραγούδι, Athens Plaza, 27-2-2015

«Ονειρέματα»- Μ’ αεροπλάνα και βαπόρια, Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων, 5-6-2016