Είναι η  πρώτη στην Ελλάδα πρότυπη Παιδική Χαρά  για τα παιδιά που η Αμυμώνη εκπαιδεύει και βοηθά από το 1993  – παιδιά με μερική ή ολική οπτική αναπηρία που επιπλέον μπορεί να έχουν νοητική στέρηση, αυτισμό, σύνδρομα, κινητική αναπηρία, εγκεφαλική παράλυση, προβλήματα ακοής, επιληψία, νευρολογικές ή ψυχιατρικές διαταραχές  – αλλά και τα παιδιά όλου του κόσμου, γιατί κάθε παιδί έχει δικαίωμα στο παιχνίδι!

H παιδική χαρά είναι ένας χώρος παιχνιδιού, με ποικίλες ευεργετικές επιδράσεις, όχι μόνο για το παιδί, αλλά και για τους γονείς. Ειδικότερα στις μεγαλουπόλεις, όπου οι δυνατότητες σωματικής δραστηριότητας είναι σαφώς περιορισμένες, οι παιδικές χαρές είναι οι κατεξοχήν χώροι παιχνιδιού και διαμόρφωσης σημαντικών δεξιοτήτων, όπως η ανάπτυξη και εξάσκηση των κινητικών δεξιοτήτων (λεπτής και αδρής κινητικότητας), η πολυαισθητηριακή διέγερση, η ανάπτυξη και ενίσχυση της αυτοπεποίθησης και της ανεξαρτησίας, οι ευκαιρίες για κοινωνική ενσωμάτωση, κλπ.

Καθώς οι υφιστάμενες παιδικές χαρές δεν καλύπτουν τις ανάγκες παιδιών και ενηλίκων με βαριά εγκεφαλική παράλυση και αναπηρία όρασης, στην Πρότυπη Παιδική Χαρά θα δίνεται η δυνατότητα ακόμα και στα πλέον επιβαρυμένα άτομα και τις οικογένειές τους να απολαύσουν στιγμές χαρούμενης συνύπαρξης, σε ένα ασφαλές και προσεκτικά μελετημένο περιβάλλον, χωρίς την αίσθηση αποκλεισμού και περιθωριοποίησης που αντιμετωπίζουν από τους γύρω.

Αυτό δίνει τη δυνατότητα εφαρμογής προγραμμάτων κοινωνικής ένταξης, συναισθηματικής ανάπτυξης και καλλιέργειας βασικών δεξιοτήτων.

Επιπλέον, το παιχνίδι στην παιδική χαρά ενισχύει τις κινητικές δεξιότητες, την αυτοπεποίθηση και την ανεξαρτησία, εμπεριέχοντας κι άλλες ευεργετικές ιδιότητες που οδηγούν στην ψυχοσωματική κι αισθητηριακή ανάπτυξη των παιδιών.

Το έργο ξεκίνησε το 2016 μέσω της καμπάνιας crowdfunding με τη στήριξη του Act4Greece.

Την κατασκευή της ολοκλήρωσε η περίφραξη της, μία ευγενική χορηγία της Lamda Development.

Οι άνθρωποι και οι γονείς της Αμυμώνης αισθάνονται βαθιά ευγνώμονες για την έμπρακτη στήριξη και την αυταπόδεικτη εμπλοκή του κόσμου στην υλοποίηση αυτού του έργου, κι ευχαριστούν πολύ όλους όσοι βοήθησαν να γίνει πραγματικότητα.

Η Πρότυπη Παιδική Χαρά της Αμυμώνης λειτουργεί από το 2018 στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου στο Ελληνικό (πρώην Αμερικάνικη βάση) και έχει αποσπάσει μέχρι στιγμής 2 βραβεία:

Έλαβε το Βραβείο Εταιρικής Επικοινωνίας (Corporate and Business Communications) καθώς και μία Ειδική Διάκριση που αφορά στην Καλύτερη χρήση δεικτών επίδοσης (KPIs), για τη Δημιουργία της Πρότυπης Παιδικής Χαράς για παιδιά με προβλήματα όρασης & πρόσθετες αναπηρίες.

Έλαβε Τιμητικό Βραβείο για το σχεδιασμό και την υλοποίηση της πρώτης και Πρότυπης Παιδικής Χαράς στην Ελλάδα για παιδιά με προβλήματα όρασης και πρόσθετες αναπηρίες, στην Τελετή Απονομής των Εθνικών Βραβείων Εξυπηρέτησης Πελατών (CS AWARDS) που διοργάνωσε για 9η χρονιά το Ελληνικό Ινστιτούτο Εξυπηρέτησης Πελατών (ΕΙΕΠ).

Φωτογραφικό υλικό
Video