Τα παιδιά της Αμυμώνης έκαναν «Μια καταπράσινη βόλτα» στον Εθνικό Κήπο
την Παρασκευή 20 και την Παρασκευή 27 Απριλίου, στο πλαίσιο του Εκπαιδευτικού Προγράμματος του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου για άτομα με αναπηρία για τη χρονιά που διανύουμε: «Παίζω, ανακαλύπτω και αισθάνομαι… στα μουσεία».
Πιο συγκεκριμένα, τα άτομα που συμμετέχουν στη δράση, με οδηγό τις αισθήσεις, τις συλλογές του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου και το «ζωντανό» περιβάλλον, παίζουν κι ανακαλύπτουν υφές, αρώματα, χρώματα και ήχους και τα συνδέουν με τον άνθρωπο και την πόλη.
Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο
είναι ένας οργανισμός που υπάρχει για να εξυπηρετεί τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα των παιδιών, αναπτύσσοντας εκθέματα και προγράμματα που κεντρίζουν την περιέργεια και κινητοποιούν τη μάθηση. Υπάρχει για να βοηθά τα παιδιά να καταλάβουν και να χαρούν τον κόσμο μέσα στον οποίο ζουν. Η φιλοσοφία του βασίζεται στην πεποίθηση ότι τα πραγματικά αντικείμενα, οι άμεσες εμπειρίες και η ψυχαγωγία υποστηρίζουν και ενισχύουν τη διαδικασία της μάθησης.
Λίγα λόγια για τον Εθνικό κήπο…
Ο Εθνικός Κήπος είναι απλωμένος σε μια έκταση 155 στρεμμάτων και παραμένει ανοιχτός για το κοινό από την Ανατολή μέχρι τη Δύση του Ηλίου. Η κύρια είσοδος του πάρκου είναι από την Λεωφόρο που μετονομάστηκε σε Αμαλίας προς τιμήν της Βασίλισσας Αμαλίας, αφού αυτή οραματίστηκε τον κήπο. Μετονομάστηκε από Βασιλικός σε Εθνικός το 1927.
Το 1839 φυτεύτηκαν 15000 καλλωπιστικά φυτά. Το 1842 φύτεψε η Βασίλισσα Αμαλία τις Ουασινγκτόνιες που υπάρχουν στην κύρια είσοδο. Σήμερα τα δέντρα που διακοσμούν τον Κήπο είναι περίπου 7.000 ενώ οι θάμνοι γύρω στους 40.000, πέρα από τα φυτά και τα λουλούδια.
Ο κήπος φιλοξενεί αρχαία ερείπια, κίονες, μωσαϊκά. Υπάρχουν μικρές και μεγάλες λίμνες, πάπιες, σιντριβάνια, προτομές, ένας μικρός ζωολογικός κήπος, η παιδική βιβλιοθήκη και μια παιδική χαρά. Στο χώρο της εισόδου βρίσκεται το Ηλιακό Ρολόι.